Genteknologi
Anbefalede links
Originalkilder
Baggrundskilder
Undervisningsmaterialer
Sygdomsbehandling og designerbørn ved hjælp af genteknologi
Det Etiske Råd, 07-08-2017
Undervisningsmateriale til grundskolen om de muligheder og etiske dilemmaer, som CRISPR-teknologien medfører ift. at designe og reparere menneskers gener.
Genteknologi til sygdomsbehandling – og til forbedring af mennesker?
Det Etiske Råd, 22-03-2021
Gymnasierettet undervisningsmateriale om mulighederne for, at genmodificering kan anvendes til at behandle sygdomme og måske på sigt genetisk ’forbedre’ mennesker, blandt andet ved brug af CRISPR, som dermed en masse etiske dilemmaer.
Gene drive – udryddelse af skadelige organismer med genteknologi
Det Etiske Råd, 01-02-2017
Film
Vores gener - Historien bag videnskaben ( 4 )
Forskere i hele verden kæmper for at finde behandlinger mod genetiske sygdomme såsom kræft, HIV og cystisk fibrose, og med CRISPR ser det nu ud til at blive muligt. Men hvad vil det på sigt komme til at betyde for den menneskelige race?
Naturens uorden
Moving Documentary
Vi lever i en verden af perfekte mennesker. Med genteknologi kan vi fravælge det uønskede. Journalist og komiker Jacob Yoon Egeskov Nossell er spastiker, og burde være ‘fravalgt’, men vil vise, at hans liv er værd at leve.
Bøger
Genteknologi
Flachs, 2009
Hvad er alt det her med genteknologi, og hvordan skal vi forholde os til det? Disse overvejelser præsenterer denne bog på et fagligt niveau, som passer til unge fra 13 år.
Liv & magt : bioetik og videnskabsteori
Systime, 2012
Bioteknologisk forskning
Københavns Universitet, 2013
Bogen gennemgår forskellige bioteknologiske emner og fremhæver de tilknyttede videnskabsgrenes betydning for individer og samfund samt aktuelle miljø- og sundhedsmæssige problemstillinger.
Det nye liv : opgør med usund skepsis og politisk uansvarlighed
Gyldendal, 2004
Forfatteren, der er videnskabsjournalist ved Weekendavisen, leverer et opgør med den debat, der føres om gen- og bioteknologi. Hendes udgangspunkt er en undren over den modstand, genteknologien mødes med blandt politikere og almindelige borgere.